На Херсонщині оголосили конкурс

6 лет назад 0

З січня по липень цього року в Новій Каховці проходить конкурс на здобуття літературної премії, присвячений вшануванню пам’яті поета-земляка Анатолія Бахути. Конкурс започатковано у 2015 році за ініціативою місцевих поетів і літераторів та активної підтримки міського голови Володимира Коваленка.

Організаторами конкурсу є Новокаховська міська рада, відділ культури і туризму Новокаховської міської ради, літературно-меморіальний музей А.П.Бахути.

Метою конкурсу є показ краси та багатогранності світу, створеного авторами художнього слова та літератури; виявлення талановитих літераторів, популяризація їх творчості; стимулювання написання сучасних творів, які відображають загальнолюдські цінності, громадянські й патріотичні позиції, та ґрунтуються на цінностях культури; зміцнення дружніх контактів між творчими людьми в місті; сприяння задоволенню потреб населення у додаткових культурно-просвітницьких заходах високоморальної спрямованості.

Порядок проведення фестивалю-конкурсу

Конкурсні твори можуть бути написані в різних жанрах і стилях: лірика, гумор, сатира, байка та ін. і повинні бути цікавими за формою і змістом. Конкурс проводиться на базі Літературно-меморіального музею А.П.Бахути. На конкурс до 01червня 2018 року надсилаються літературні твори, опубліковані окремими книгами чи в літературних часописах, надруковані протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці до їх висунення на здобуття премії. Приймати участь у конкурсі мають право автори, віком не нижче 18 років, які проживають на території Новокаховської міської ради. 

Твори та заявки надаються до Оргкомітету в електронному та паперовому вигляді за адресою:
вул. Шевченка,7, м. Нова Каховка,
Е-mail: [email protected]
Довідки за телефоном (05549) 3-64-89.

Конкурс проводиться у номінаціях:
— Художня література – поезія;
— Художня література – проза.

Положення про номінацію та зразок заявки знаходиться в оргкомітеті. Вік визначається станом на 01 січня 2018 року.

За результатами конкурсу визначається два переможця по одному в кожній номінації. Твори, розглянуті журі, залишаються для поповнення фондів Літературно-меморіального музею А.П.Бахути та бібліотек Новокаховської централізованої бібліотечної системи. Оголошення результатів конкурсу та нагородження переможців відбудеться 01 серпня 2018 року на День пам’яті Анатолія Бахути.

Відділ культури і туризму Нової Каховки