На Херсонщині почастішали випадки угонів мототранспорту

3 года назад 0

На Херсонщині за останні 3 дні почастішали випадки незаконних заволодінь двоколісними транспортними засобами з двигуном. Мотоцикли, мопеди і скутери стають легкою здобиччю для зловмисників, особливо, якщо вони залишені без нагляду та не обладнані жодними протиугінними засобами.
Так, у Олешківське відділення поліції звернувся 44-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що невідомий угнав мотоцикл «МТ». Під час бесіди з заявником поліцейські з’ясували, що чоловік залишив свій транспортний засіб біля домоволодіння.
Житель Скадовського району теж став жертвою автоугонщика. 41-річний місцевий житель не зачинив вхід на подвір’я власного домоволодіння, де він залишав мототранспорт на ніч. Вранці господар виявив відсутність свого скутера «Спарк».
Ще один випадок незаконного заволодіння стався у Голопристанському районі. 60-річний місцевий мешканець залишив свій скутер «Хонда» на 30 хвилин біля магазину. А коли повернувся, то виявив відсутність мототранспорту.
Наразі за усіма фактами відкриті кримінальні провадження, правоохоронці встановлюють особи зловмисників та місцезнаходження транспортних засобів.
Поліція Херсонщини радить власникам мототранспорту дотримуватись наступних порад:

  • якщо ви мешкаєте у приватному секторі, не залишайте свій транспортний засіб на вулиці – закотіть його на подвір’я, а вночі зачиняйте в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;
  • якщо ви живете у багатоповерхівці, користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;
  • обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;
  • блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;
  • залишайте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай, у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті у разі вчинення угону.

Відділ комунікації поліції Херсонської області