На Херсонщині поширюється штам Дельта і збільшується кількість хворих дітей

3 года назад 0

У лікарнях Херсонщини зараз перебувають 8 дітей, хворих на коронавірус. Про це розказав головний державний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич . За його словами, з початку літа 10 відсотків нових хворих – це діти. На думку фахівця, це свідчить про поширення в області штаму Дельта, який має більший вплив на дітей, ніж попередні.
"Ми офіційно маємо два випадки штаму Дельта, але за клінічною картиною, за перебігом, за кількістю хворих, за тим, хто хворіє, маю на увазі вікова структура, ми можемо казати про те, що ми маємо широке розповсюдження штаму Дельта на території Херсонської області. На жаль, можливості секвенування, тобто визначення того, що це саме випадок штаму Дельта, ми на Херсонщині не маємо. А відправляємо зразки на секвенування за тою квотою, які до нас доводить Міністерство охорони здоров`я", — каже Юрій Ромаскевич.
У Херсонській обласній інфекційній лікарні передбачено 141 ліжко для хворих на COVID-19. Зараз тут 94 людини, 8 — у реанімації, четверо — на апараті штучної вентиляції легень, сказала директорка лікарні Олена Тимошенко .
"Є шестеро дітей. Є двоє дітей до року, одна дитина віком 3 тижні. Стан дітей середньої тяжкості. 85 хворих отримують кисень централізовано. Збільшилася кількість хворих. За вчора були госпіталізовані 19 хворих. Віковий проміжок — від року до 93-х років. Тяжкість обумовлена дихальною недостатністю. Практично у всіх пневмонія і всі вони кисневозалежні", — розказала Олена Тимошенко.
Порівняно з минулим роком кількість хворих у цей період збільшилася, додає Олена Тимошенко. У серпні цього року тут від коронавірусу лікувалися 220 людей, минулого року — 40. За половину вересня у цій лікарні були 194 хворих проти 140 за весь минулорічний вересень. До міської клінічної лікарні ім. Тропіних, розказує заступник медичного директора зі стаціонарної медичної допомоги Євгеній Миронов , почали поступати люди з тяжким перебігом хвороби. Збільшився відсоток тих, кому необхідний кисень і штучна вентиляція легень.
"На сьогоднішній день у лікарні Тропіних в інфекційних відділеннях 71 хворий, 10 — з підозрою і 60 – підтверджений COVID-19. Із них 11 – на ліжках інтенсивної терапії у реанімації. Декілька хворих на кисні, більшість – на штучній вентиляції легень. Це — 11 тяжких хворих з COVID-пневмонією. Якщо порівнювати, то 27 серпня у інфекційних відділеннях було лише 35 хворих, з них 4 – тяжкі. За два тижні ми маємо приріст хворих. У них підтверджений коронавірус. І майже у 4 рази більше тяжких хворих", — говорить Євгеній Миронов.

Суспільне. Херсон