На Херсонщині стартував «АГРОПОРТ ПІВДЕНЬ ХЕРСОН -2019»

5 лет назад 0

З 18 по 20 липня на території Міжнародного аеропорту «Херсон» проходить наймасштабніший агропромисловий захід півдня України – Форум «AGROPORT SOUTH KHERSON 2019».

Тож, сьогодні, 18 липня, відбулось урочисте відкриття Форуму, у рамках якого проходитимуть конференції, семінари, тренінги, які охоплюватимуть питання розвитку зрошення, органічного виробництва, тепличного господарства, овочівництва, молочного скотарства, створення ланцюгів доданої вартості, логістики сільгосппродукції, тощо.

Привітав присутніх голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

 

«Я вітаю всіх гостей і вірю, що результатом сьогоднішніх дискусій будуть конкретні контракти, інвестиції в область, створення робочих місць та нових підприємств. Саме таку задачу ставить переді мною та нашою командою Президент, і саме до цього я закликаю усіх учасників форуму. Ще маємо велику амбіцію, щоб Херсонщина стала пілотною в усіх ініціативах. Щоб проекти у сфері сільського господарства, транспорту, інфраструктури тощо успішно реалізовувались на херсонській землі», — наголосив очільник області.

 

Учасники «Агропорт-2019» мали унікальну можливість відвідати міжнародну агропромислову виставку, регіональну біржу аграрних інвестиційних проектів, представлених районами та об’єднаними територіальними громадами Херсонщини, а також ознайомитись з інвестиційним потенціалом області, досягненнями та можливостями в галузі агропромислового виробництва.

Також заплановано встановити «органічний» національний рекорд.

Протягом 3-х днів всередині та навколо аеропорту діятиме експозиція, на якій буде представлено техніку, обладнання, насіння, засоби захисту рослин та інші товари для агросектору.
    

  Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА