На Херсонщині відбувся І етап Міжнародної студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC 2020

4 года назад 0

Наприкінці вересня у Херсонському національному технічному університеті в онлайн-форматі пройшов І етап Міжнародної студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC 2020. Головна мета проведення олімпіади — створення умов для формування і підготовки університетських команд для участі в командній студентській першості світу з програмування АСМ-ICPC.
Цьогоріч за першість вирішили позмагатися понад 60 учасників з навчальних закладів Херсонської області, які продемонстрували свої знання та вміння з комп’ютерної алгоритмізації та створення ефективних програм.
Після ретельної перевірки отриманих розв’язків, 8 жовтня пройшла церемонія нагородження переможців І етапу Міжнародної студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC 2020.
Переможцями олімпіади стали:
Шкільна ліга:
I місце — Херсонська спеціалізована школа № 30, команда «sKSS30_BtW»;II місце — Херсонська спеціалізована школа № 30, команда «sKSS30_Solonye_ogyrchiki»;III місце — Херсонська спеціалізована школа № 30, команда «sKSS30_-12dptr».
Університетська ліга:
I місце – Херсонський національний технічний університет, команда «KhNTU_KSS5»;II місце — Херсонський політехнічний коледж ОНПУ, команда «cKhPTC_ONPU_PolytechPro»;III місце – Херсонський державний університет, команда «KSU_Coders».
Довідково: ACM-ICPC — наймасовіша Всесвітня студентська олімпіада. В її відбіркових змаганнях на рівні національних олімпіад беруть участь понад 300 тисяч команд, що представляють 10 000 університетів 120 країн світу, передає Херсонська облдержадміністрація.