На Херсонщині відкрили першу медіашколу для школярів

3 года назад 0

Кульки, брендовий торт, спалахи фото і відеокамер – саме у такій святковій атмосфері у суботу, 27 лютого 2021 року, відбулося урочисте відкриття першої медіашколи для школярів від редакції «Перший регіональний».

З вітальним словом до учасників звернулася засновниця медіашколи – член Національної спілки журналістів України та редактор сайту «Перший регіональний» Елеонора Гуськова :

«Професія журналіста нелегка, тому, звертаючись до молоді, яка йде в журналістику, хочу попередити: знайте, що ви обрали найбільш небезпечну з усіх інтелектуальних професій, яка потребуватиме від вас мужності, особливої психічної загартованості й стійкості. Бажаю вам творчого натхнення, креативних сюжетів і цікавих героїв. І пам’ятайте, журналістами не народжуються, а стають завдяки наполегливій праці!»

Урочисте вручення справжніх журналістських посвідчень майбутнім “акулам пера” відбулося після того, як школярі ознайомилися з Етичним кодексом українського журналіста та склали присягу, зачитавши кредо журналіста, яке у 1914 році сформував Уолтер Вільямс – відомий американський журналіст і засновник першої в світі школи журналістики.

Під час першого дня занять учасники медіашколи дізналися секрети успішних публічних виступів та як впевнено почуватися в кадрі. Тренувалися правильно дихати, працювали над дикцією та риторикою, розвивали креативне мислення.

Кожен спробував себе у кадрі, зробивши 20-секундну самопрезентацію. Як це вийшло? Вже незабаром дивіться у відеосюжеті на ютуб-каналі «Першого регіонального».

Протягом наступних занять учасники медіашколи навчаться створювати інформаційні сюжети, братимуть інтерв’ю у відомих особистостей, а також відвідають цікаві майстер-класи з акторської майстерності, стилю та візажу ведучих.

Якщо і ви хочете отримати безцінний досвід роботи в кадрі, дізнатися тонкощі роботи тележурналіста, команда професіоналів від «Першого регіонального» чекає на вас.

Для реєстрації телефонуйте за номером: 066-129-96-62.


Додатково.
Елеонора Гуськова багато років працювала на телебаченні, очолювала пресслужбу голови Херсонської обласної державної адміністрації (2017-2019 рр). Пані Елеонора постійно прагне до саморозвитку і завжди готова ділитися знаннями з підростаючим поколінням.

Фото: Юлія Кісельова