На Херсонщині відзначили найкращих працівників поліції

3 года назад 0

Сьогодні, 2 лютого 2021 року, в Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін відзначив 16 кращих працівників, які мають високі показники в роботі та стали прикладом професіоналізму і зразкового виконання службових обов’язків. 

Очільник обласної поліції вручив поліцейським грамоти Верховної Ради України та Міністерства внутрішніх справ, подяки та відзнаки Національної поліції України, пам’ятні медалі ГУНП. Також ряд працівників отримали чергові спеціальні звання. 

КОЛИ БЕЗПЕКА – РЕЗУЛЬТАТ ДОВІРИ!

 Ярослав Шанько – очільник підрозділу дільничних офіцерів поліції Херсонської області:

«Наша щоденна служба – для людей, їх спокою, для забезпечення та підтримки безпечного простору, а також попередження правопорушень. Дільничні працюють у тісному контакті з населенням, тож саме за результатами нашої роботи люди складають своє враження про діяльність поліції загалом. І основним критерієм оцінки нашої роботи була і залишається думка людей. Ми не зупинятимемося на досягнутому і попереду нас чекає активна робота з головами ОТГ по реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади»».

Коротко про результати діяльності дільничних поліцейських за 2020 рік у цифрах:

▶ безпосередньо дільничні розкрили 2900 злочинів, а за їх активної участі розкрито 7 тисяч кримінальних правопорушень;
▶ дільничні розшукали 200 злочинців та правопорушників, склали 22 тисячі адміністративних протоколів, а це на 40% більше, ніж у 2019 році. Також дільничні склали 3800 протоколів щодо порушення правил адміністративного нагляду;
▶ відкрито 10 поліцейських станцій;
▶ не менш активно та плідно дільничні працювали і над запобіганням домашньому насильству. На домашніх кривдників склали 2900 адміністративних протоколів та захистили потерпілих, а це третій результат у державі.

РЕАЛІЇ ВИМАГАЮТЬ НОВИХ ПІДХОДІВ ТА РІШЕНЬ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

 Виталий Сайфутдинов – керівник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області:

«Вже другий рік поспіль наш підрозділ стає кращим за результатами діяльності. І це завжди цінна підтримка для того, щоб рухатися далі. Насправді, за цифрами та показниками стоїть копітка робота великого колективу ювеналів, які працюють на результат майже цілодобово. У 2020 році карантинні обмеження вимагали від нас нових підходів у роботі з дітьми. Тож, ми проводили профілактичну роботу як дистанційно (готували відеоролики, виготовляли інформаційні буклети та ін.), так і безпосередньо у навчальних закладах».

Досягнення роботи підрозділу за 2020 рік у цифрах:

▶ у 2020 році на території Херсонщини на 44% зменшилась кількість кримінальних правопорушень відносно дітей;
▶ працівники підрозділів превентивної діяльності розшукали 726 дітей, з них понад 98% розшукали упродовж доби;
▶ виявили 160 фактів продажу дітям алкоголю. На підприємців за порушення правил торгівлі накладено штрафні санкції на суму 438 тисяч гривень. Задокументовано 251 факт доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння;
▶ працівники ювенальної превенції посилили співпрацю з навчальними закладами, у зв’язку з чим виявлено 30 фактів булінгу та складено 30 адміністративних протоколів;
▶ упродовж року ювенальні поліцейські постійно проводили роз’яснювальну роботу для створення безпечного середовища для дітей: розробили листівки щодо безпеки на воді, на дорозі, правил поведінки дитини вдома, протидії домашньому насильству, у містах проводилися акції «Життя без наркотиків».