На Херсонщині вороже вторгнення у вітчизняний ефір

4 года назад 0

Херсонці здивовані: у ефірі на материку раптом прорізалися передачі якоїсь радіостанції «Релакс», що ведуться з окупованого Криму.
А там, окрім розважального контенту, весь набір пропагандистських штампів: добрий Путін, щасливе життя на анексованому півострові (де вже й питну воду дають по годинах), і таке інше. Мешканці краю з цього приводу обурюються: чому мають миритися із агітаційною "локшиною на вуха"?
Та фахівці розводять руками: заблокувати вороже вторгнення у вітчизняний ефір наразі технічно неможливо. "Кримське радіо транслює свій продукт на частоті 107,3 ФМ. Однак у Херсоні на частоті 107,6 ФМ працює місцеве радіо "Рокс". Зазвичай упевнено чути саме його ведучих, але часом на хвилі справді може з'являтися "привіт з Криму".
Це легко пояснити: біля адмінмежі з того боку працюють п'ятикіловатні передавачі, стоять двохсотметрові вишки. Сигнал дуже потужний, тож і не дивно, що його час від часу і в Херсоні ловлять", — пояснює представник Нацради України з питань телебачення та радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан.
Ніде правди діти: це не єдиний випадок, коли мешканців Херсонщини та гостей краю частують російською пропагандою. Але на шляху цієї каламуті намагаються поставити заслін. Приміром, у курортному селі Хорли Каланчацького району області персонал місцевого кафе за власною ініціативою підключив до телевізора у залі цифровий тюнер, що поміж усього іншого приймав сигнал одразу чотирьох заборонених в Україні каналів Путін-ТБ, включно із одіозною Росією-24.
Хто їм так гарно "відрегулював" прилад, залишилося невідомим. Але після втручання представника Нацради України з питань телебачення та радіомовлення власниця кафе (до речі, також мешканка Херсона) дала згоду на перелаштування тюнера. Тепер телевізор від "духовних скрєп" від'єднали. Та щось схоже може знову траплятися і в майбутньому — адже інформаційна війна триває.
Голос України