На Херсонщині вшанували загиблого бійця АТО з Олешок

7 лет назад 0

8 травня всі жителі міста Олешки Херсонської області провели в останню путь захисника Вітчизни Смирнова Сергія Миколайовича.

Молодий чоловік 1980 р.н. (родом з Одеси, а проте останні роки разрм з дружиною та сином жив у Олешках) трагічно загинув у зоні АТО, під час виконання військового завдання. Загиблий був призваний на військову службу під час мобілізації у 2014 році до військової частини В0829 Збройних Сил України. З 4 січня 2017 року переведений на контрактну основу. Бойові побратими згадують, що Сергій був одним із найкращих розвідників-диверсантів АТО . За сумлінне виконання військових завдань мав бойові нагороди.

Вдома, у загиблого залишилися 19-тирічний син Андрій від першого шлюбу, та дружина з сином Макаром, від другого шлюбу.

  

Похорони хлопця відбулися в місті Олешки. Попрощатися з бійцем прийшли рідні, близькі, друзі та товариші по службі. Вшанувати пам`ять та провести в останню путь прибули народний депутат України Федір Негой та голова Херсонської ОДА Гордєєв Андрій.

Ось які спогади наводить про нього у своєму дописі на Фейсбук Елеонора Гуськова:

 
Жан Рябоконь, боєць 43-го батальйону:

«Прибув з Новотроїцького району, щоб провести товариша. З Сергієм ми знайомі з перших днів війни. У третій хвилі ми були разом від початку і до кінця, поки не настала демобілізація. Він був завзятим хлопцем, постійно рвався до бою. Пліч о пліч на одній позиції ми були в Зайцевому, Золотому, Новогородівці. Сергій завжди був у гарному настрої, веселий, товариський. Не віриться, що його вже не стало».

Віталій Миколайович Григор`єв, військовослужбовець:

«З загиблим я особисто не був знайомий. Дізнався вже після трагедії. Неважливо чи були ми в дружніх стосунках, при житті ми робили одну справу. Це надзвичайно велика втрата. Як показала практика ми втрачаємо кращих бійців, кращих синів, батьків. Це ті люди, які не ховалися за спідницями батьків. Вони на власному прикладі показали, як треба захищати свою батьківщину.»

Юрій Тхоровський, голова координаційної ради при Олешківській РДА:

«Він приїжджав до нас у відпустку. З загиблим знайомі особисто. Це була чудова людина, гарний боєць. Нажаль йдуть найкращі. Але своїм прикладом, такі як Сергій, виховують сотні інших патріотів, котрі будуть захищати Батьківщину, свою землю. Війна — це страшно, але ми воїни, тому боятись смерті нам не можна».

Юрій , приходить службу в 43 батальйоні:

«Разом з Сергієм ми прослужили пліч о пліч більше двох років. Це дуже важка, неоціненна втрата. Сергій один з кращих воїнів Збройних Сил України. Це була дуже надійна людина, я таких більше не зустрічав. Він був надзвичайно позитивний. Ніколи не нервував, не злився, завжди приймав раціональні та зважені рішення. Хочу звернутися до людей: поважайте батьків та рідних, бійців, які віддають своє життя за мир та спокій, і тільки тоді ми матимемо щасливу країну!»

джерело