На Херсонщині знову перекривали курортну трасу

4 года назад 0

Сьогодні, 25 червня в Новотроїцькому районі Херсонщини на одну годину знову перекривали дорогу, яке веде до курортного Генічеська.
Як повідомляє кореспондент сайту ІРС-Генічеськ , декілька десятків людей ходили по пішохідному переходу, тим самим заблокувавши рух транспорту. Через годину рух транспорту було відновлено.
Так у Новотроїцькому районі продовжують протестувати проти ухваленого урядом перспективного плану формування територій громад, який передбачає створення однієї ОТГ в межах всього району.
Учасники протесту тримали у руках плакати та скандували гасла: «Ми за чотири ОТГ», «Почуйте нас!». Демонстранти обіцяли проводити подібні акції щотижня, якщо їхні вимоги не будуть почуті.
« Акція мирна, щоб нас почули, почули думку більшості. Пропускаються швидкі, надзвичайні служби, автівки з дітьми », – зазначив у коментарі голова Чкалівської сільської ради Володимир САПРОН .
P.S. Як повідомлялося, раніше всі чотири громади Новотроїцького району подали позови до суду, щоб оскаржити затверджений урядом перспективний план формування громад, який передбачає створення єдиної ОТГ.
В перспективному плані Херсонської області передбачалося створення чотирьох ОТГ: Новотроїцької, Сиваської, Громівської та Чкалівської. Але на затвердження уряду Херсонська ОДА подала два варіанти, другий передбачав вже створення однієї ОТГ. Уряд затвердив варіант перспективного плану з однією громадою.