Нова книга письменника і журналіста з Херсонщини

4 года назад 0

"Вибух терміта" – так називається нова книга письменника та журналіста Анатолія Марущака. Це тетралогія, над якою автор працював близько двох років.
Роман для підлітків та дорослих складається з чотирьох книжок, пригоди відбуваються на тлі історичних подій кінця 18 століття.
Кожна частина достатньо самостійна, але об'єднані вони сюжетом і персонажами, — розказує Анатолій Марущак: " Початок був емоційний, на своєму першому конкурсі "Корнійчуковська премія", який називається – Міжнародний конкурс тих, хто пише для дітей. Я отримав другу премію. І там був Володимир Рудківський, лауреат Шевченківської премії, відомий своїми джурами. І він почав говорити про джури, як вони створюються, і я якось загорівся внутрішньо. І вже наступного року став лауреатом з книжкою, яка називається "Очима яструба".
Далі більше. Я зрозумів, що мій герой може і далі подорожувати. І бути в центрі пригод, і так з’явилися ще 3 книжки. Це тетралогія – це 4 повісті, які складають ось цей роман. Наш герой подорожує по 11 країнах світу. Тобто нудно не буде, є тут і перше кохання, і битви, і мистецька лінія. Дуже цікавий час, починаємо ми у 1788 році, — а там французька революція, зустрічі з Моцартом, Гойя, вони творили в цей час і були там, де і мій герой ".
На сторінках роману з’являться і південна Україна та територія сучасної Херсонщини. Під час написання роману було проведено багато дослідницької роботи, — говорить автор: " Херсон згадується у книжці, тому що він уже з’явився на карті. А мій герой подорожує на південь і бере участь у штурмі Хаджибея. Це нинішня Одеса. І частина козаків, чумаків точніше, ідуть в Херсон, тому що там у них свої справи, чумаківські. Станіслав – відомі місця, де добували сіль. Тому Херсон згадується, а події відбуваються тут і ще далеко ", — говорить автор книги.

Щодо головного персонажу, — це збірний образ, продовжує автор: "Я не можу сказати, що ось він бігав там. Тому що це історичний персонаж. І тому в цьому персонажі є багато рис різних хлопчиків, яких я знаю. І це збірний образ. Під час співпраці з київським видавництвом КондОр, яке видало "Вибух терміта", були створені ілюстрації до книги, а також випущені листівки з цитатами, до кожної частини роману. Книга буде цікава дітям, починаючи з 10 років ", — говорить автор книги Анатолій МАРУЩАК . Суспільне. Херсон