Нові перепони у роботі освітнього комунального закладу Олешківської райради

4 года назад 0

Нагадуємо, що Херсонською обласною радою прийняте рішення про вихід зі складу засновників Олешківської спеціальної школи Херсонської обласної ради та передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області у комунальну власність Олешківської районної ради майнового комплексу (майна) цього закладу.
Олешківською районною радою протягом чотирьох сесій 49, 50, 51, 52, поетапно прийнято ряд рішень, проведена державна реєстрація цієї установи, прийнятий на баланс увесь майновий комплекс і введено в мережу освітніх закладів району комунальний заклад «Олешківський заклад загальної середньої освіти № 3» Олешківської районної ради. Обласною радою також була передана державна субвенція у районний бюджет для цієї школи.
Заклад звернувся до Державного казначейства щоб зареєструвати відповідні розрахункові рахунки для своєчасної виплати заробітної плати вчителям і працівникам, проведення поточних виплат, зокрема оплати енергоносіїв і комунальних послуг. Однак чомусь отримав відмову.
З офіційним листом до Держказначейства звернувся головний розпорядник коштів який уповноважений вирішувати освітні проблеми – відділ освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації. Але на привелике здивування казначейство відмовило і їм.
Стає не зрозумілим – чому після усіх послідовних рішень, як Херсонської обласної ради так і рішень Олешківської районної ради Державне казначейство не відкриває розрахункові рахунки залишаючи без заробітної плати колектив школи, який вже відпрацював пів місяця. Виникає питання, що це – некомпетентність виконавчої гілки влади, небажання вирішувати проблеми закладу, чи просто саботаж у період виборчих перегонів.
За матеріалами Олешківської районної ради