Олена Урсуленко про організацію харчування дітей у закладах освіти Херсона

4 года назад 0

      Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко підписала колективне звернення депутатів на ім’я міського голови з приводу звіту відповідних структурних підрозділів органів виконавчої влади, які відповідають за ЯКІСТЬ ХАРЧУВАННЯ та ЯКІСНУ організацію ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ у закладах освіти:
-Протягом 4 місяців депутати так і не отримали відповіді на питання з приводу формування меню, відповідності енергетичної цінності продуктів, цінові дані, а саме: який відсоток складає заробітна платня фахівців на всіх етапах організації — від доставки до приготування, вартість самої сировини, що надходить, окремо виділивши ціну вже готової їжі, придбання нового обладнання для її приготування, транспортні послуги тощо. 
А кожен херсонець може поставити ці питання, адже із міського бюджету у 2019 році будо виділено 70 млн грн. — це наші з вами податки. І це вартість тільки 50% відсотків, ще 50% відсотків доплачуєте Ви, шановні городяни. 
Цього 2020 року міська рада виділила на організацію харчування дітей в освітніх закладах вже 150 млн. грн із бюджету міста, а це означає, що другу половину — 50% заплатите Ви, батьки! Це також 150 млн грн. І жодної відповіді на питання депутатів, ЖОДНОЇ. Так, було створено робочу групу розпорядженням міського голови з цього питання, але ж відповідей НЕМАЄ! 
І я з впевненістю можу сказати, що не буде, поки самі батьки не почнуть цікавитися якістю харчування, за яке і вони доплачують свої тяжко зароблені гроші. 
Батьки, зараз карантин, у вас є більше часу на вивчення і цього питання. Спитайте свою дитину, чи їй все подобається в шкільній чи дитсадовській тарілці!  – закликала Олена УРСУЛЕНКО.