Олешківська гімназія: Ліквідація наслідків стихії – не привід для спекуляції

4 года назад 0

30 вересня 2020 року, пізно ввечері, внаслідок природної стихії, сталася надзвичайна ситуація – відбулася руйнація вимощення, що спричинило обвал вентиляційної шахти та підтоплення підвалу Олешківської гімназії.
Навколо даної події вже виникло чимало політичних спекуляцій та міфів, зміст яких полягає в тому, що винна у «потопі» школи Олешківська районна рада, в особі її голови Павла Потоцького, якого журналісти попросили прокоментувати скандальну ситуацію:
— Давайте подивимося на реалії. Дійсно, для реконструкції гімназії у 2017 році депутатським корпусом районного органу місцевого самоврядування були виділені 2,5 млн. грн для співфінансування проекту робіт, загальна вартість яких більша, ніж 4 млн грн.
Для реалізації намічених заходів, в тому числі відновлення покрівлі, дана сума була спрямована до обласного бюджету і вже обласна державна адміністрація керувала та контролювала виконання ремонтних робіт навчального закладу в особі колишнього заступника голови ОДА Євгена Рищука. Разом з ним у даних заходах брала участь екс-голова Олешківської районної державної адміністрації Олена Кравченко-Скалозуб.
Результати «плідної» співпраці обох можновладців, де тільки не звучали – і на шпальтах газет, і в мережі Інтернет… Пройшли роки, небагато, всього 3 і, внаслідок ливня, покрівля не витримала — дах протікає, а із-за відсутності вимощення під тиском води обвалилась вентиляційна шахта.
Замість того, щоб хизуватися, скільки коштів зекономили під час реконструкції (і поховали по своїх кишенях) горе-чиновники краще б якісно провели реконструкцію покрівлі, санацію будівлі та вимощення, може тоді змикитили, що без цього вимощення ніяк.
Та сталося, що сталося. Олешківська районна рада спільно з Олешківським районним відділом ГУ МНС України у Херсонській області ще під час надзвичайної ситуації ліквідували наслідки так званого стихійного лиха, за що щиро дякуємо нашим рятівникам.
Тому закликаю усіх «міфописців» та колишніх керівників, припинити спекуляцію навколо проблеми з Олешківською гімназією і краще спрямувати свої «розумові» зусилля на покращення життя людей нашого краю , — завершив свій коментар Павло ПОТОЦЬКИЙ .