Перекриття руху транспорту на Антонівському мосту: як у Херсоні мітингували підприємці

3 года назад 0

9 листопада о 14:30 підприємці Херсонщини перекрили рух транспорту на Антонівському мосту. Вони вимагають залишити спрощену систему оподаткування та виступають проти жорстких карантинних обмежень.

Учасники акції протесту зібралися перед Антонівським мостом з боку Херсона. Тут їх близько трьохсот. Роман Давиденко — підприємець, учасник акції:

"Мирна акція, протест приватних підприємців проти запровадження касових апаратів і тотальних перевірок, які нам обіцяв уряд не проводити і обіцяв відтермінувати, але нічого не дотримується".

Учасниця акції Тетяна Федченко говорить, у разі запровадження касових апаратів малі підприємці зазнають великих збитків:

"Касові апарати ставити на дрібні товари – це нісенітниця. Це до 1 січня навести лад дуже складно. Може бути великий штраф за дрібну помилку".
Присутні також виступають за повернення спрощеної системи оподаткування. Серед них — Ганна Бічек. Жінка прийшла на акцію, щоб почули голос людей і не знищували малий бізнес. Виступали учасники акції і проти карантинних обмежень, — розповіла Алла Кожевнікова:

"Прийшли, щоб могли спокійно працювати під час карантину. Щоб не було вибіркового ставлення до об’єктів торгівлі. Якщо працювати, то всім. Карантин вихідного дня — це незрозуміло. Ніби коронавірус у будні не живе, а у вихідні живе".
Перекривали міст у 3 етапи. По 10 хвилин протестувальники ходили пішохідним переходом, на 5 хвилин відкривали дорогу для транспорту, — говорить учасниця акції Ольга Шмигельська: 

"Наша мета — не розізлити людей. Ці закони торкнуться усіх: і водіїв, які тут стоять, і покупців. Після 1 січня 2021 року ті, хто не зачиняться, їх прийдуть оштрафують, вони лишаться майна і зачиняться. Товари подорожчають до 50 відсотків, тому що не буде конкуренції. Ці закони лобіюються олігархами. Ми хочемо привернути зараз увагу громадськості".
Водії, які стояли у черзі, реагували на перекриття по-різному. Максим Мирончук говорить, що не зрозумів, що роблять люди. Олександр Харкавенко розповів, що розуміє, і  на то є причина, якщо люди перекривають дорогу.

На місці працювала поліція, яка охороняла громадський порядок. Заступник начальника херсонського відділу Нацполіції Андрій Єлісєєв пояснив, що люди ходять по пішохідному переходу і правопорушення тут немає. Транспортні засоби не блокуються, колапсу у транспортному русі не було.
 
Учасники акції говорять, хочуть, щоб їх почули народні депутати та уряд. Інакше малі підприємці не зможуть продовжувати свою діяльність. UA:Херсонцы