Почесні гості з Польщі, вшанування пам’яті видатного мореплавця, — ВІДЕО

4 года назад 0

Вчора, 25 червня, весь світ відзначав День моряка. Херсон не став виключенням, адже нам теж є чим пишатися у морській сфері, і найголовніше досягнення — Херсонська державна морська академія, яка щорічно відпускає у вільне плавання сотні професійних моряків, чиї знання та вміння високо оцінюють на світовому рівні.

Щодо вчорашнього святкування, то воно в ХДМА відзначилося прибуттям почесних гостей — генерального консула Республіки Польща в Одесі Катажини Солек, та урочистого вшанування пам’яті видатного мореплавця й педагога Маріуша Заруського, яке відбулося біля пам’ятного знаку герою на старому міському кладовищі.

Для довідки: Маріуш Заруський — громадський діяч, генерал, мандрівник, живописець, літератор-мариніст, педагог, яхтсмен, альпініст, засновник польської гірсько-рятувальної служби й організатор вітрильного спорту, він залишив значну творчу спадщину.

Учасники заходу вшанували пам'ять легендарного моряка хвилиною мовчання, а курсанти академії на знак пошани поклали на могилу Маріуша Заруського міцу (морський курсантський кашкет) та морський тільник.

Як це було — дивіться у сюжеті: