Поліцейські Херсонщини готові забезпечити правопорядок під час місцевих виборів

4 года назад 0

Таку готовність засвідчили тактико-спеціальні навчання правоохоронців, які відбулися на цьому тижні на базі Херсонського факультету ОДУВС.
У навчаннях взяли участь підрозділи Національної поліції, пожежно-рятувальних частин, нацгвардії та курсантів Херсонського факультету ОДУВС, які будуть задіяні на охорону публічного порядку та безпеки громадян під час місцевих виборів. Були задіяні майже 200 представників силових структур та 12 одиниць техніки.Навчання були наближені до реальних подій і проведені з метою перевірки готовності силовиків реагувати на позаштатні ситуації, а також відпрацювати взаємодію між підрозділами системи МВС при забезпеченні публічного порядку та безпеки громадян у день волевиявлення.
При проведенні відпрацювання ситуативних завдань правоохоронці моделювали конкретні практичні нештатні ситуації, зокрема, масові заворушення, які можуть виникнути у день голосування, щоб напрацювати чіткий алгоритм дій для правильного та вчасного реагування.
Для цього були сформовані слідчо-оперативні, групи документування, вибухотехнічна, блокування, пожежогасіння, група затримання у складі бійців спецпідрозділів, а також поліція діалогу.
Зокрема, вони відпрацювали випадки замінування всіх виборчих дільниць, вкидання у скриньки для голосування великої кількості виборчих бюлетенів, задимлення ДВК, групових порушень правопорядку, блокування транспортного засобу з виборчою документацією, захоплення заручника, відсутності голови ДВК, порушення правил карантину та виявлення вибухонебезпечного предмету. Особливу увагу правоохоронці приділили превентивним заходам, а також локалізації масових заворушень.
Керівник поліції Херсонщини Олександр Прокудін зазначив, що поліція та інші підрозділи повністю готові до виконання завдань в умовах виборчого процесу: « Представники усіх відомств діяли чітко та злагоджено, продемонстрували ефективну взаємодію та обмінялися практичним досвідом. Ми вдосконалили професійні навички у різних ситуаціях. Переконаний, що завдяки набутому керівниками досвіду та нашим превентивним заходам, ми забезпечимо на належному рівні публічну безпеку і порядок під час проведення місцевих виборів ».
За матеріалами відділу комунікації поліції Херсонської області