Повна комп’ютеризація освіти — каховським школам є чим пишатися (ФОТО)

5 лет назад 0

 Освіта має орієнтуватись на перспективи розвитку суспільства. А оскільки в ХХІ столітті суспільство переживає глобальну комп’ютеризацію, то і система освіти потребує серйозних революційних перетворень, пов’язаних, в першу чергу, із застосовуванням найновіших інформаційних технологій.

Досить велику роботу в цьому напрямку провела громада міста Каховки, яка розробила та представила на перший обласний конкурс проектів, що відбувся у 2017 році, власну концепцію посилення використання інформаційних технологій в навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів

Проект Каховської міської ради покликаний надати двом навчальним закладам (в якості експерименту) електронну інтерактивну платформу, функціонал якої забезпечить якісне проведення навчально-виховного процесу в класах. У процесі реалізації проекту для каховських шкіл планувалося придбати комп’ютери, телевізори та програмне забезпечення з навчальних дисциплін, а також прокласти в школах лінії високошвидкісного Інтернету.

Вартість проекту становила понад 700 тис. грн: бюджет м.Каховки взяв на себе 462 тис. грн, обласний бюджет профінансував 200 тис. грн, а організація-партнер (ГО «Каховська ініціатива») надала 41 тис. грн.

«Завдяки злагодженій роботі місцевого самоврядування вже у червні цього року в кожному класі Каховської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №1 та НВК «Гімназія – спеціалізована школа І ступеня з поглибленням вивченням іноземних мов» було придбано та влаштовано 62 комплекти комп’ютерного обладнання з периферійними пристроями та допоміжним приладдям, 28 телевізорів та програмне забезпечення з кожної навчальної дисципліни. Окрім цього, в школах прокладено лінії високошвидкісного Інтернету. А також проведено презентацію ІТ-комплексу для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів та навчальні тренінги для учнів та вчителів шкіл міста», — зазначив начальник відділу освіти Каховської міської ради Михайло Гончар.

Розробники проекту впевнені, створивши рівний доступ до освітніх ресурсів для всіх учасників освітнього простору, можна підвищити рівень навчальних досягнень як учнів, так і ІКТ-грамотність педагогічних працівників.

Нагадаємо, у рамках першого обласного конкурсу проектів Херсонська обласна рада у 2018 році співфінансувала 21 проект-переможців.

  

Херсонська обласна рада