Правила придбання нової машини в автосалоні

Правила придбання нової машини в автосалоні

4 года назад 0

Незважаючи, що в Україні популярністю користується транспорт з пробігом, залишилося досить багато громадян, які вважають за краще купувати нові автомобілі в автосалоні. Природно це найбезпечніша в юридичному плані угода, але вона має свої нюанси, які безпосередньо чи опосередковано впливають на підсумкову вартість транспортного засобу. Іноді покупцям нав’язують непотрібне обладнання, страховку або додаткову гарантію. Однак при правильному підході до угоди можна не тільки уникнути додаткових витрат, а й отримати знижку або бонус у вигляді подарунка.

План дій при покупці машини в салоні

Купівля нової машини в автосалоні має на увазі дотримання певних правил. В першу чергу потрібно визначитися з оптимальною моделлю і комплектацією транспортного засобу. Не менш важливо перевірити всю документацію, оформлену менеджером салону на автомобіль. При цьому якщо виникають сумніви в юридичній чистоті угоди завжди можна звернутися до нотаріусів який надають вичерпну консультацію з будь-яких питань.

З огляду на проблеми що супроводжують операції з придбанням нового автомобіля потрібно знати певні нюанси та слідувати рекомендаціям фахівців. Останні радять:

  • Взаєморозрахунки з автосалоном повинні проводитися тільки безготівковими коштами. Це стане додатковим підтвердженням передачі грошей і не приверне уваги податкових співробітників.
  • Оплачуючи повну вартість покупки новий власник машини повинен переконатися, що менеджери автосалону підготували повний пакет документації для постановки транспортного засобу на реєстраційний облік в сервісному центрі міністерства внутрішніх справ.
  • У пакет тимчасової документації одержуваний покупцем входить паспорт транспортного засобу, тимчасова страховка і стандартний договір купівлі-продажу.
  • З огляду на те, що термін дії тимчасових документів обмежений 10 днями важливо не відкладати реєстрацію автомобіля. В іншому випадку можуть виникнути проблеми, які тягнуть адміністративний штраф.

Сьогодні нові автомобілі українські автолюбителі знайдуть на https://auto.ria.com/uk/newauto/ №1 серед сайтів що конкурують в Україні. Тут доступна одна з найбільших баз транспорту, що дозволяє щодня здійснювати до 1400 угод. А завдяки програмі перевірених оголошень українці можуть безпечно не тільки купувати, а й продавати автомобілі.

Особливості продажу тестового транспорту в салоні

Сьогодні для українських автосалонів стала нормальною практикою продавати автомобілі, що брали участь в тестових поїздках. При цьому вони виставляються на продаж, як абсолютно новий транспорт, незважаючи, що машина раніше експлуатувалася. Таку машину не можна офіційно продавати за повною вартістю, через те, що вона вже з пробігом. Для отримання додаткового прибутку деякі салони та навіть дилерські представництва продають машини після тест-драйву по повній вартості стверджуючи, що вони є абсолютно новими. При цьому нечисті на руку менеджери використовують просту схему обману довірливих покупців. Її суть полягає в наступному:

  • Виробниками автомобілів поставляються демонстраційні моделі на безкоштовній основі для залучення нових клієнтів.
  • Автомобіль надходить в салон з пакетом тимчасової документації, що дозволяє експлуатувати його протягом певного проміжку часу.
  • Коли час дії документів закінчується, транспорт виставляється на продаж. При цьому менеджери автосалону встановлюють цінник, як на новий автомобіль.
  • Виробник отримує підтвердження, що машина була продана з великим дисконтом. При цьому покупець платить як за нове авто.
  • Це дозволяє салону отримувати додатковий дохід. Однак це пряме порушення закону, через те, що продавець обманює покупця і виробника.

Якщо ви помітили, що як новий автомобіль продається транспортний засіб після тест-драйву, сміливо вимагайте знижку. При цьому розмір дисконту повинен бути не менше 20-30% від вартості нової машини. Якщо співробітники автосалону відмовляються йти на поступку можна сміливо звертатися в правоохоронні органи.

Додатковий комплект обладнання – необхідність чи витрати

Часто вибравши відповідний автомобіль, оформивши кредит і підготувавши документи покупець стикається з певними проблемами безпосередньо в автосалоні. Нерідко він дізнається, що машина продається в мінімальній комплектації без килимків та іншого корисного устаткування.

При цьому покупцеві за гроші пропонується установка всіх необхідних доповнень. Але не поспішайте погоджуватися на вигідні на перший погляд пропозиції. Зазвичай автосалонами додаткове обладнання для машини продається за завищеною вартістю, щоб отримати максимум прибутку. Тому іноді краще звернутися до сторонніх компаній для установки автомобільної магнітоли, кондиціонера та інших доповнень.