Препарати для кращого травлення врятують не всіх – поради Уляни Супрун до застілля

5 лет назад 0

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не радить під час застілля покладатися на дію ферментних препаратів, що покращують травлення. Краща порада – не переїдати.

"Природні травні ферменти допомагають розщеплювати їжу, щоби ми могли всмоктувати поживні речовини. Ротова порожнина, шлунок і тонкий кишківник виробляють деякі травні ферменти. Втім, більшість утворює підшлункова залоза", — написала Супрун у себе на Facebook

До ферментних препаратів слід вдаватися, якщо людина страждає на хвороби, через які природні ферменти не утворюються як слід.

"Ліки розроблені і вивчені передусім для пацієнтів з екзокринною підшлунковою недостатністю, муковісцидозом, раком підшлункової залози чи після оперативних втручань на шлунку.

Тобто ферментні препарати використовують для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту, а не просто приймають, аби можна було більше з'їсти!" — ділиться Уляна Супрун.

Вона радить зробити медичні дослідження перед застосуванням ферментних препаратів. Його доза підбирається в залежності від ступеня вираженості панкреатичної недостатності, маси тіла та інтенсивності прояву симптомів.