"Будь-які проблеми — це нові можливості", — ректор ХДУ Олександр Співаковський

4 года назад 0

Сьогодні, 7 вересня, у Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання ректорату. На порядок денний винесли 21 питання. До заходу долучилися ректор ХДУ Олександр Співаковський, проректори, декани факультетів та керівники структурних підрозділів.
У своїй вступній промові ректор ХДУ Олександр Співаковський акцентував увагу на головному виклику сьогодення – будь-які проблеми – це, в першу чергу, нові можливості.
За словами Олександра Співаковського, сьогодні перед колективом університету стоїть багато проблем. Задля їх подолання більшість доленосних рішень та процесів уже запущено. «Ми повинні повернути контингент, переглянути і об’єднати освітні програми. Наша головна мета – зробити університет потужним освітнім закладом, де навчається мотивована молодь та працюють професіонали», – зазначив ректор.
У ході засідання кожен з проректорів доповів про напрями діяльності університету, якими вони керують. Основні питання – готовність до освітнього процесу в умовах COVID-19, виконання наукових (науково-технічних) робіт за господарськими договорами у І півріччі 2020 року, організація курсів підвищення кваліфікації на базі Центру післядипломної роботи, заборгованість з оплати за навчання та проживання у студентських гуртожитках тощо. Також зупинилися на інших напрямах, що стосуються навчального процесу, наукової, виховної та міжнародної роботи освітнього закладу тощо.
Окремо присутні обговорили організаційні моменти святкування початку нового навчального року у Херсонському державному університеті, яке відбудеться 14 вересня у парковому містечку.
Прес-центр ХДУ