Розповіли, як вберегтися від проблем з шиєю

4 года назад 0

Цілий день за комп'ютером шкідливий не тільки для очей, а й для шиї.

Положення, при якому людина сутулиться і створює надмірне навантаження на шию, приймають не тільки працюють за комп'ютером, але і любителі смартфонів і планшетів. Лікарі навіть ввели такі поняття як "комп'ютерна шия" або "текстова шия". Вчені з США встановили, що навантаження на хребет залежить від градуса нахилу голови. Так, при нахилі на 15 ° навантаження на хребет становить приблизно 12 кг, при нахилі на 30 ° — вже приблизно 18 кг, при 45 ° — 22 кг, а при 60 ° — 27 кг. При написанні повідомлення люди зазвичай нахиляють голову на 45 °, створюючи навантаження в 22 кг.

Про це повідомляє Рубежі Здоров'я.

Якщо це відбувається систематично, то розвиваються дегенерація міжхребетних дисків і остеохондроз, виникає деформація постави, сутулість. Через неправильне положення шиї м'язи стискуються, передавлюючи судини і нерви, в результаті чого порушується кровообіг в головному мозку. Ось чому до вечора багатьох з нас мучать болі в області шиї, голова стає важкою, туманною, перед очима "літають мушки", погіршується зір.

Також сутулість і "комп'ютерна шия" призводить до з'явився другий підборіддя навіть у струнких людей і з'являється клімактеричний горбик — ущільнення над виступаючим сьомим шийним хребцем, передчасні зморшки на шиї у вигляді так званих кілець Венери.

Для того, щоб вирішити проблему, необхідно організувати робоче місце. Монітор слід розташувати прямо напроти очей. Текст на екрані варто збільшити — тоді не доведеться нахиляти голову. до екрану, збільшуйте текстові документи і картинки. Сидіти рекомендується так, щоб ваша спина була під кутом 100-135 ° щодо ваших ніг. При такому положенні на хребет доводиться найменше навантаження.

Для профілактики синдрому комп'ютерної шиї рекомендується щодня робити зарядку і уникати тривалого безперервного перебування перед моніторами, планшетами або смартфонами. Необхідно робити розминки і активні короткі перерви в роботі, під час яких потрібно пройтися і розім'ятися.