Сергій Дудка знає як очистити Херсон від сміття

3 года назад 0

Сміття не існує, є лише ресурси! Так вважає Сергій Дудка , кандидат на посаду Херсонського міського голови від партії «УДАР Віталія Кличка». В усьому світі на відходах заробляють, або переробляють і дають їм друге життя. Херсон же поки що не може похвалитись великими досягненнями у цій сфері. Проте довга дорога починається з першого кроку. І зробили його не місцева влада, а Сергій Дудка спільно з партнером. “У 2019 році вони організували підприємство ТОВ «Грін Лайн СВ», на базі якого побудована лінія сортування вторинної сировини. Створювати довелося все власними силами, бо аналоги коштують дуже дорого. І у травні 2020 року лінія запрацювала. Зараз ми впроваджуємо другий етап нашого екологічного проекту, це будівництво сортувальних майданчиків біля ОСББ.
Замість неприємно пахнучих контейнерів біля наших під’їздів ми будуємо сучасні закриті майданчики, де всі відходи розкладаються за шістьма фракціями – папір, скло, мікс (текстиль, полімери, електроніка, метал), органічні відходи, ПЕТ пляшки, та не перероблюванні відходи (памперси, засоби гігієни, забрудненні або несортовані відходи).
Всі майданчики обладнанні відео наглядом, що дозволяє слідкувати за наповненням контейнерів. Таким чином ми зменшили рахунки для ОСББ за вивіз відходів на 40% та, головне, зменшили вивіз на звалище в 10 разів!” – розповідає Сергій Дудка.
На думку кандидата на посаду Херсонського міського голови, сміття не існує. Якщо взяти окремо кілограм пшениці та літр нафти – це два дуже цінних продукти. А якщо їх змішати, то отримаємо непотрібні, ще й небезпечні, відходи. ”Багато хто каже про наш менталітет, що ми складно приймаємо зміни. Наприклад, щодо того ж сортування сміття. Але чомусь коли наші люди приїздять до, наприклад, Польщі, то за кілька днів вони починають робити все те, що й інші поляки.
А все тому, що місцева влада активно працює над тим, аби у мешканців були умови – тобто куди помістити сортоване сміття. І відповідальність, якщо ти цього не робиш.
Тому спершу владі потрібно створити умови задля того, щоб у місті було чисто, а вже потім журити та карати жителів за те, що вони цю чистоту порушують“, – впевнений Сергій Дудка.
Щомісяця на звалище лише міста Херсона вивозиться понад 4 тис тон побутових відходів. Близько 50% з цього це органіка, яка могла б стати кормом або добривом, просто гниє на полігоні та отруює повітря. Стільки ж викидається інших матеріалів. А це все ресурси, які б не лише могли покращити екологію в Херсоні, а й допомогли б заробити бюджету. Аби подібні екологічні ініціативи втілити в життя, Сергій Дудка, спільно з командою однодумців йде на вибори.
“Зробимо наш Херсон екологічним і комфортним містом!” – звертається до усіх херсонців Сергій ДУДКА і закликає їх підтримати партію УДАР Віталія КЛИЧКА на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.