Що не варто наносити на обличчя?

7 лет назад 0

Які засоби є небезпечними для шкіри, пише "Країні Здоров'я"

Харчова сода

Крупинки соди нагадують частинки улюбленого скрабу для обличчя. Звідси легенда, що нешкідливий харчовий порошок здатний за пару процедур позбавити від чорних крапок. У реальності такий ритуал може обернутися beauty-катастрофою. Згадуємо уроки хімії за сьомий клас. Ваша шкіра в нормі має рН від 4,5 до 5,5, в той час як у соди він дорівнює 9. Не потрібно бути дерматологом або лаборантом, щоб зрозуміти — при такому поєднанні епідермальний бар'єр буде просто зруйнований. Навіть якщо «завбачливо» змішати соду зі сметаною і кефіром! Подібні скраби викликають колосальну втрату вологи і прискорюють процеси старіння.

Лимон

У ролі негативного героя багатий вітамінами і корисний з усіх боків лимон не звик виступати. Але це той рідкісний випадок, коли цитрус краще пустити на цукати. Ситуація з лимоном — протилежна соді: його pH дорівнює 2, це означає, що він створює кисле середовище. Якщо ви, з метою відбілювання або усунення вад шкіри, використовуєте «живий» лимон або його сік — з більшою ймовірністю кислота викличе сильне роздратування і з'їсть весь захисний бар'єр.

Зубна паста

Будь ласка, припиніть раз і назавжди використовувати зубну пасту як засіб від прищів і пігментних плям! Це лише погіршить ситуацію. У пасті міститься маса дратівливих шкіру компонентів, які можуть привести до хімічних опіків чутливої шкіри. А якщо акне все-таки потьмяніє і зменшитися, на його місці постфактум можуть залишитися шрами і відмітини. Розчин чайного дерева на ватці спрацює куди безпечніше і ефективніше.