Справу щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк передали до Верховного суду

5 лет назад 0

Херсонський окружний адмінсуд скерував до Верховного суду подання про розгляд справи щодо перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю Гандзюк, повідлмляє Укрінформ.

Відповідну ухвалу суд прийняв ще 11 квітня, повідомив кореспонденту Укрінформу депутат міської ради, адвокат Дмитро Ільченко.

 «Усього у Херсонському окружному адмінсуді на розгляді 19 справ про визнання незаконним перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк. Першим був зареєстрований позов, де позивачем є Богданов (депутат міської ради Віталій Богданов — ред.) і мандатна комісія – третя особа. І саме по цьому позову суддя прийняв рішення скерувати його до Верховного суду», — сказав Ільченко.

Читайте також: У Чернівцях підтримали петицію про перейменування вулиці іменем Катерини Гандзюк

 Як підкреслив адвокат, за новим Кодексом адмінсудочинства особливо тяжкі справи або справи, які є типовими, можуть бути розглянуті як першою інстанцією одразу Верховним судом. Але він має погодитися прийняти їх до розгляду.

 «Справа лише вчора надійшла до Верховного суду. Але якщо він візьметься розглядати цю справу, то провадження по всіх інших справах зупиниться, поки ВС прийме рішення. Та Верховний суд може скерувати справу назад», — зазначив Ільченко.

Читайте також: Перейменування вулиці у Чернівцях іменем Гандзюк: петиція зібрала необхідні голоси

Як повідомила помічник голови Херсонського окружного адмінсуду Наталя Сичова, суддя Василяка дійсно об’єднав кілька справ щодо перейменування вулиці Лютеранської і звернувся до Верховного суду з поданням про розгляд типової справи. Водночас, є такі справи і в інших суддів окружного суду, і вони розглядають їх по суті.

 «Зараз в провадженні суду перебуває 14 справ щодо перейменування вулиці Лютеранської, з них по 10 призначено судові засідання. 

Перші слухання відбудуться 22, 23 та 24 квітня», — зазначила помічник голови Херсонського окружного адмінсуду.