ТОП-5 міфів про догляд за волоссям

5 лет назад 0

Фахівці відзначають, що деякі правила догляду за волоссям давно застаріли.

Краще сушити волосся природним шляхом. Багато хто так вважає, але насправді природна сушка хороша тільки для зачісок з короткого волосся, які здатні висохнути самостійно за 10-15 хвилин. Якщо волосся довге, то молекули води, проникаючи в них, знижують концентрацію протеїнів у волосяній структурі. В результаті пасма втрачають щільність і пружність, стають ламкими і тьмяними. Довге волосся слід сушити феном на низьких температурах.

Лупа — ознака сухості шкіри. Це не так, лупа навпаки виникає в результаті надмірної активності сальних залоз. Активне використання масел і інших засобів по догляду, що містять жирові компоненти, цілком здатне стати причиною виникнення лупи.

Підстригання кінчиків прискорює ріст волосся. Міф! Ріст волосся не залежить від стрижки: в більшій мірі він обумовлений генетикою, частково пов'язаний з поживними речовинами, одержуваними з їжею. Визначальним фактором у цій справі є активність волосяних фолікулів.

Постійні хвіст або пучок ведуть до випадіння волосся. Такі зачіски можуть провокувати випадіння волосся тільки за умови, що волосся сильно стягується. Якщо пасма фіксуються досить вільно то ні пучки, ні хвости облисіння не викликають.

При митті волосся його потрібно обов'язково обполоснути холодною водою. Вважається, що ополіскування холодною водою "запечатує" волосяні лусочки, і це оздоровлює волосся, робить йогоеластичним і міцним. Але в реальності волосся не відчуває тепла або холоду.