В Херсоні відкриється незвичайна виставка

4 года назад 0

Сьогоднi, 31 серпня о 12:00 в Херсоні відбудеться відкриття виставки «Музей виборчого трешу» у приміщенні телеканалу UA: ХЕРСОН, де представлять зразки підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару від 90-х і донині.
Відкриватимуть виставку регіональний представник Руху ЧЕСНО Сергій Нікітенко та продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв.
« Унікальність цього проєкту в тому, що за допомогою невеличких артефактів ми можемо подивитись на події недалекого минулого і оцінити, наскільки примітивними інколи були маніпуляції тих, кого ми обирали. Це можливість не тільки покепкувати з тих кандидатів, а і замислитися над тим, за кого ми голосуємо. І чи робимо ми це осмислено? Експонатів у музеї не так багато, як хотілося б, але будуть просто унікальні речі. Наприклад, оригінальна агітація кандидата до Херсонської міської ради 1994 року. Такої немає навіть у краєзнавчому музеї – а у нас є. Окрім цього, відвідувачі побачать підбірку «чорних» газет та багато чого цікавого », — зазначає Сергій Нікітенко.
Перелік експонатів різноманітний, відвідувачі зможуть побачити шкільне приладдя, друковану агітаційну продукцію, «чорний піар», запрошення на концерти, вітальні листівки, концертні афіші, одяг – усе з брендуванням різних політичних партій. Також люди вже почали надсилати зразки подарунків цієї кампанії, але поки що їх не буде у виставці.
« Гречкосійство – це не окреме регіональне явище маніпулятивної політичної агітації. Його застосовують партії та політики на всій території України, і масштаби іноді доходять до абсурду. Але, якщо це явище живе в Україні у передвиборчих перегонах із 1991 року і досі, означає, що електорат все одно стає жертвою такої нечесної політичної агітації. Хто ж, як не журналісти, які мають критичне мислення, чітко помічають факти гречкосійства. Саме тому, ми вирішили стати партнерами руху ЧЕСНО у відкритті «Музею виборчого трешу» у Херсоні. Ми покажемо різні види і форми політичної агітації, пригадаємо, як політики та політичні технологи намагались купити наш голос », — каже Рустам Авдєєв.
В Херсоні «Музей виборчого трешу» працюватиме впродовж місяця з дати відкриття. Виставку можна відвідати в будні з 9:00 до 18:00 у філії Суспільного, що за адресою: вулиця Перекопська, 10. Вхід – вільний. UA: Суспільне мовлення – інформаційний партнер проєкту.