В Олешківському районі Херсонщини достроково завершують реконструкцію школи

4 года назад 0

Про це повідомив голова Олешківської районної ради Павло Потоцький, який тримає процес ремонту об’єктів освіти та соціальної сфери на особистому контролі:
— Роботи по реконструкції будівлі Раденської школи в Олешівському районі проходять з випередженням календарного графіку.
Для реконструкції будівлі Раденської школи, згідно проектно-кошторисної документації, треба провести відповідний обсяг робіт вартістю 7 337 929 грн. Даний проект був виготовлений за кошти районного бюджету, а на його реалізацію, за умови співфінансування, районна рада виділила 810 тис. грн, решту чекали з Державного Фонду регіонального розвитку.
У 2018 р. ці 810 тис. грн. депутатський корпус спрямував до обласного бюджету, аби уповноважити управління капітального будівництва Херсонської обласної державної адміністрації на проведення ремонтних робіт. Кошти на рахунках обласної виконавчої гілки влади перебували майже рік, а наприкінці 2019 р. їх повернули назад, до Олешківської районної ради.
Аби не зволікати час, Центр по обслуговуванню установ та закладів освіти району Олешківської районної ради змушений був розпочати організаційні роботи щодо реконструкції навчального закладу. Провів тендер, а у грудні 2019 р. прийшов перший транш з державного бюджету в сумі 6 547 000 грн.
Зрозуміло, що до кінця 2019 р. цю суму використати було нереально, тому згідно Бюджетного кодексу гроші повернулися назад і тільки в кінці травня 2020 р. знову надійшли до замовника в сумі 2 000 000 грн. Останні кошти, в сумі 4 000 000 грн, прийшли на початку серпня 2020 р., їх також до нового навчального року освоїти було і фізично, і технічно неможливо.
Згідно договору підряду реконструкція навчального закладу закінчується у листопаді поточного року. На даний час роботи проходять з помітною динамікою, із значним випередженням календарного графіку!, — повідомив Павло ПОТОЦЬКИЙ .