В Олешківському районі на згарищі висадили саджанці сосни і акації

4 года назад 0

Замість згарища – живий ліс. На кошти, отримані від продажу вирощених у своєму розпліднику саджанців (близько сотні тисяч гривень), працівники Степового філіалу НДІ лісового господарства висадили в урочищі Ближні Карабаї Олешківського району Херсонщини 5,2 гектари кримської сосни та 4,8 гектарів білої акації.
Причому нові гаї постали там, де насадження ще 2012 року їх повністю знищила лісова пожежа, наголошує директор філіалу Олександр Глод .
Але цим лісоводи не обмежилися. У Новомосковському військовому лісництві (Дніпровська область) вони придбали два кілограми насіння сосни звичайної, яке вже дало паростки у тому-таки розпліднику. Якщо все буде гаразд, і погодні умови не завадять, з них виплекають ще 60 тисяч молодих деревець, які підуть на створення нових зелених масивів.
Причому в ході рубок догляду та санітарних рубок з них можна буде отримувати ділову деревину високої якості. Тоді як більш розповсюджена на лівобережжі Дніпра кримська сосна зараз використовується хіба що як паливна деревина або ж технологічна (для виготовлення піддонів).
Сергій ЯНОВСЬКИЙ Новий день