Вчені пояснили, як Інтернет впливає на тиск

7 лет назад 0

У деяких людей після виходу з мережі Інтернет істотно підвищується кров'яний тиск і збільшується частота серцевих скорочень. Це встановили вчені з Університету Суонсі (Великобританія).

У дослідженні взяли участь 144 людини у віці від 18 до 33 років. Фахівці оцінили кров'яний тиск, ЧСС, рівень тривоги і ступінь залежності від інтернету в учасників до і після короткого сеансу використання інтернету. І помітили: після завершення сеансу у людей з інтернет-залежністю ЧСС і артеріальний тиск підвищувалися в середньому на 3-4% (у деяких — на 6-8%) у порівнянні з показниками до сеансу, повідомляє nastroenie.com.ua.

Також дослідники виявили: в середньому добровольці проводили в мережі по 5 годин на день. 20% користувалися інтернетом протягом 6 годин в день. Більше 40% добровольців мали проблеми, пов'язані з використанням інтернету, зокрема, проводили там занадто багато часу. Від інтернет-залежності страждали і чоловіки, і жінки. Основними причинами використання інтернету виявилися соціальні мережі та шопінг.