Відновив роботу Ботанічний сад Херсонського держуніверситету

4 года назад 0

У Херсоні, завдяки послабленню карантинних обмежень, відновили доступ містян до Ботанічного саду Державного університету. Тепер він працює у звичному режимі — з 8:30 до 17:00. Нині там можна побачити цвітіння троянд та червонокнижної ковили.
Через карантин херсонці втратили можливість побачити цвітіння багатьох рослин, які вирощуються у Ботанічному саду ХДУ, говорить його директорка Ніна Сушинська. Проте саме зараз — період цвітіння троянд. Їх у Ботсаду представлено 65 сортів.
" Це найулюбленіша квітка у багатьох людей. Зараз вона тільки починає цвісти. У нас квіти різного віку і форми. І до кожної можна підійти та вдихнути її аромат. Вони усі по-різному пахнуть ", — розповідає директорка Херсонського ботсаду Ніна Сушинська .
Нині в Ботсаду ХДУ цвітуть троянди, а також червонокнижна ковила, — розповідає Ніна Сушинська У степовій зоні саду продовжується цвітіння ковили, яка представлена п’ятьма видами, занесеними до Червоної книги.

Учасники екологічних гуртків Центру дитячої та юнацької творчості вирощують вдома хлорофітум, алое та, навіть, фінікові пальми. Здобувати нові знання про рослини вони приходять саме у Ботсад ХДУ. Тепер він працює у звичному режимі з 8:30 до 17:00.За матеріалами Суспільне. Херсон