Вийшла друком антологія творів херсонських авторів "Степова симфонія"

4 года назад 0

Доцент кафедри української філології та журналістики, письменник, член Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України (ХОО НСПУ) Василь Загороднюк став упорядником нової літературно-художньої антології творів херсонських авторів «Степова симфонія».
Збірка є своєрідним продовженням антології «25», що вийшла друком у 2017 році. Нинішнє видання об’ємніше, доповнене новими творами та авторами, творчими довідками й фотографіями письменників.
« Антологія відображає сучасний літературний процес: динамічний і суперечливий, привабливий і сюрпризний, прогнозований і непередбачуваний, традиційний і новаторський », – розповів Василь Загороднюк .
« Степова симфонія» приурочена до 60-річчя ХОО НСПУ, що була заснована видатним письменником Олесем Гончарем у далекому 1959 році. Вийшла друком антологія за державний кошт завдяки підтримки Херсонського обласного управління культури. Книги не буде у продажу – її безкоштовно розіслали до бібліотек Херсонської області. Один екземпляр подарували нашому університету. «Прекрасно, що у ХДУ є люди, які постійно поповнюють книжкову базу вишу. Завдяки антології «Степова симфонія» читачі зможуть краще пізнати літературу нашого краю, поринути в історію та відчути її настрої. Ми зраділи подарунку, адже цю збірку неможливо придбати, тож вона – унікальна », – поділилася враженнями директорка Наукової бібліотеки ХДУ Нателла Арустамова .
Кожен охочий може завітати до Наукової бібліотеки Херсонського державного університету та ознайомитися із літературною новинкою.
Прес-центр ХДУ