Віталій Булюк про "Орден крові"

4 года назад 0

Серед нагород заступника голови Херсонської обласної ради Віталія Булюка є нагорода із зображенням краплини крові…
Сьогодні Всесвітній день донора! Гадаю, чи не кожен із нас причетний до цієї дати. Адже хоча би раз в житті сидів у медичному кріслі, віддаючи 450 міліграмів крові, або лежав на медичній кушетці при прямому переливанні, рятуючи чиєсь життя. Лікарі кажуть, що лише одна доза консервованої крові об'ємом 450 міліграмів – це три врятовані життя. Знаєте, серед моїх документів зберігається нагорода із зображенням краплини крові. Хтось дуже влучно її назвав «Орденом крові» і з цим я на сто відсотків погоджуюся.
Мій шлях донорства почався давно. Я тоді був курсантом Донецького вищого військово-політичного училища інженерних військ і військ зв’язку. Коли запропонували стати донором, навіть, не роздумував. Усі 4 роки навчання, я регулярно здавав свою кров. Сьогоднішня дата нагадала мені про той час і навела на думку, що бути супергероєм – просто! Для цього не треба рятувати світ. Досить врятувати тих, хто поряд!
Зі святом, дорогі донори. Ви не просто дорогі, ви – безцінні. Адже кожне врятоване вами життя також немає ціни! , — наголошує Віталій БУЛЮК .