Вітаміни для краси та покращення стану шкіри

4 года назад 0

Шкіра людини — один з головних індикаторів стану здоров'я організму.

Дерматологи розповіли, дефіцит яких вітамінів викликає поширені проблеми з шкірних покривів. Зморшки з'являться швидше, якщо в організмі не вистачає вітаміну Е. Крім косметичних засобів, його можна знайти в соняшниковій, оливковій та мигдальним маслах. Не зайвими в раціоні будуть курага, горіхи і оливки.

Вітамін А допомагає зберегти не тільки, а й правильне зволоження шкіри. Через його нестачу А шкіра стає сухою. Уникнути лущення допоможе вживання печінки, яєць, кисломолочних продуктів, шпинату, зелені. Також важливо їсти фрукти і овочі червоного, оранжевого і жовтого кольорів.

Пружність і еластичність шкірі надає вітамін D. І тут не обов'язково харчуватися сонячною енергією. Щоб не відчувати брак цього вітаміну потрібно їсти яйця, рибу, сир, сир і червону ікру.

Яскраво виражена судинна сітка на обличчі — наслідок дефіциту вітаміну К. Його запаси можна поповнити з яловичої печінки, чебрецю, зелені, брокколі, білокачанної капусти.

Справитися з частими висипаннями і прищами допоможе вітамін В5. Його можна знайти в яйцях, молочних продуктах, горосі, пшеничних висівках і лососі.