У Генічеському районі змагалися творчі колективи

4 года назад 0

Сім’я і дитина — найважливіші цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. В цьому році, в умовах адаптивного карантину святкові заходи до Міжнародного дня захисту дітей були обмежені. Тому з 27 травня по 2 червня в онлайн-просторі, за ініціативи голови Генічеської районної ради Андрія Євстратова проходили “Творчі змагання концертних програм” .
Організаційна та технічна підтримка заходу здійснювалася адміністративною групою Риковської мистецької школи Генічеської районної ради.
На конкурс надійшло 27 програм від учасників нашого району — з Генічеська, Рикове, Новоолексіївки, Павлівки, Щасливцеве, Генічеської Гірки, Стрілкового, Чонгара та 5 програм — від творчих колективів м. Запоріжжя, м. Дніпра, м. Глухів Сумської області, м. Токмак Запорізької області. Відеоконцерти й цікаві програми представили заклади освіти та культури. А ще в змаганнях взяли участь презентації вихованців образотворчих та театральних студій, сольні та сімейні концерти, слайд-шоу.
Перегляд відеороликів та голосування за кращі програми відбувалися в групі: Творчий відеомарафон “Красота врятує світ” . Але лайки глядачів — це не єдина умова для визначення кращих програм, тож 17 червня пройшов брифінг з учасниками конкурсу та представниками ЗМІ, під час якого й було визначено результати творчих змагань. Голоси рахувалися за бюлетенями та у присутності самих учасників (по системі оцінки: від 10 балів — до одного).
А ще, до загальної суми балів голосування бюлетенями, були додані бали переможців онлайн-голосування.
На сторінці Медіа-центр “ІРС-Генічеськ” весь час відбувалася онлайн-трансляція, до якої мали змогу приєднатися всі охочі. Спілкування представників ЗМІ з учасниками брифінгу проходило у вільному форматі, де передбачалася і брейк-кава.
Незалежними експертами у цей день виступили: Галина Толубець, депутат Херсонської обласної ради, директор Генічеського медичного училища, Олександр Галицький, Партизанський селищний голова, Галина Коваль, Чонгарський сільський голова, Катерина Бондар, Павлівський сільській голова, Ольга Осташевська, керуючий справами виконкому Генічеської міської ради, Людмила Фролова, директор Генічеського краєзнавчого музею Генічеської районної ради, Віра Стрельцова, директор Генічеської центральної районної бібліотеки Генічеської районної ради, Геннадій Осьмак, редактор інтернет-видання “Новий Візит”.
Голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов відзначив Подяками присутніх на заході учасників проєкту, побажав всім здоров`я, творчих ідей і успіхів й пообіцяв надалі підтримувати заклади освіти, культури, молоді та спорту та сприяти їх розвитку.
Переможцями цього проєкту стали три мистецькі школи Генічеського району. Саме ці колективи отримали дипломи, статуетки та грошові винагороди від організатора — голови Генічеської районної ради Андрія Євстратова.
Диплом 1 ступеня : за відеоконцерт “Світ дитячих мрій!” — колектив Генічеської мистецької школи Генічеської районної ради Херсонської області, директор Захарченко Тетяна Анатоліївна.

Диплом 2 ступеня : за відеоконцерт “На хвилях музики — в дитячі мрії” — колектив Риковської мистецької школи Генічеської районної ради Херсонської області, директор Камбурова Аліє Рустемівна.

Диплом 3 ступеня : за відеоконцерт “Ну, карантин, постривай!”— колектив Новоолексіївської мистецької школи Генічеської районної ради Херсонської області, директор Непомящий Юрій Вікторович.

Конкурсантам з інших міст Подяки будуть відправлені поштою, а дітям Генічеського району вручені під час нагородження учасників першого туру відеомарафону.

Новий візит