У Голій Пристані з’явиться поліцейський офіцер громади

3 года назад 0

Відповідну програму, розраховану на 5 років, планують прийняти на засіданні сесії Голопристанської міської ради.
Загальний обсяг фінансування передбачається у розмірі 606,5 тисяч гривень.
Це кошти бюджету громади та інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.
Що пропонує дана програма? Новий формат роботи офіцера поліції. Правоохоронець має постійно бути присутнім на території громади, мати більш тісну співпрацю з населенням та звітувати перед громадою. Більший акцент в роботі буде робитись на попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення Правил дорожнього руху України, також офіцеру громади хочу частково передати функції дозвільної системи.
Поліцейський офіцер громади залишається у штаті місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас, він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки. Для постійної присутності правоохоронця на території Голої Пристані планують облаштувати службове приміщення пункту охорони громадського правопорядку.
На думку розробників, програма дозволить поліпшити стан правопорядку в населених пунктах громади, створити додаткові умови для забезпечення особистої безпеки громадян і профілактики правопорушень, та активізує участь мешканців у правоохоронній діяльності.
Сергій ГЕОРГІЄВ