У Херсоні до Дня українського добровольця провели акцію пам’яті

3 года назад 0

О 10 ранку 14 березня у Херсоні на Алеї Героїв Незалежної України зібралося близько 60 херсонців, щоб згадати тих, хто добровільно пішов 2014 -го року захищати на сході суверенітет України. 

Серед херсонців, які прийшли на акцію до Дня українського добровольця – волонтери, рідні військових, самі добровольці. Віталій Ростецький 2014-го вирішив піти за власним бажанням у зону АТО.

"Не зміг стояти осторонь. Хоча я сам 15 років проживав у Росії і мене стан речей у 2014 році обурив. Рішення було однозначним – йти. Я був від Курахово до Станиці Луганської, майже в усіх гарячих на той момент місцях. Тоді зі мною було дуже багато добровольців" , — розповів Віталій Ростецький.
Людмила Бенько – мати добровольця, роздивляється фотографії загиблих у російсько-українській війні херсонців. Жінка зізнається – коли її син пішов на війну, їй було складно, але його вибір вона розуміє.

"Я підтримую свою дитину. Хоча люди мені говорили, що ти за мати, що ти відпустила туди свою дитину. То я казала, що він дорослий хлопець, він сам приймає рішення. А я його в цьому підтримую. Хоча те, що в мене творилося на душі, сам Бог знає, я знаю і мої рідні знаютрь",  — розповіла Людмила Бенько.
З перших дній війни довелося допомагати хлопцям в зоні АТО всім, чим могли. Марина Пирожук говорить – з 2014-го року була у херсонській кулінарній сотні. Стояти осторонь тих подій не могла.

"Ми ж там багато допомагали і люди нам допомагали. Люди, які стали на захист своєї Батьківщини самі, то це важливий приклад і тому треба згадати їх сьогодні, привітати" , — каже Марина.Владислав Трубанов 2014 року сам прийшов до військкомату, щоб піти служити на сході України.

"На мене всі дивилися з розширеними очима: ти куди зібрався? Я кажу, в країні війна і чому я ще не там? У військкоматі пройшов медкомісію і відправили мене до 79-ї десантно-штурмової бригади. Побував у всіх гарячих точках",  — розповів Владислав.Дружина добровольця Євгенія Тригуб підтримала рішення чоловіка.

"Це мій чоловік, справжній чоловік. Найкращий. Я його дуже люблю і пишаюся ним" , — каже Євгенія
Нагадаємо, День українського добровольця відзначається 14 березня з 2017 року. 

Суспільне Херсон