У Херсоні на цьому тижні пройде фестиваль "Мельпомена Таврії"

4 года назад 0

Епідемія коронавірусу та всеукраїнський карантин цього року не дали змогу провести славнозвісний фестиваль «Мельпомена Таврії» наприкінці травня – початку червня, як завжди. Однак від ідеї все ж таки провести фестваль організатори не відмовилися. Адже не можна залишати херсонців і гостей міста без феєричного театрального дійства, яке вже стало візитівкою нашої області. Тож цьогорічну «Мельпомену» вирішили перенести на осінь.
22-й фестиваль триватиме з 10 по 13 вересня та проходитиме під лозунгом «#мельпоменапростонеба» . Дійсно, аби дотриматися всіх карантинних вимог, майже всі вистави проводитимуть на свіжому повітрі. Основними локаціями стануть «театральний дворик», який відкрили цієї весни, та вже знайомий глядачам лісовий театр на базі зеленого туризму «Чумацька криниця». Як зазначають організатори, всі фестивальні заходи будуть проходити з дотриманням усіх правил: обов’язковий температурний скринінг для всіх, наявність санітайзерів, обов’язкова дистанція між глядачами. Також гостям Мельпомени рекомендовано відвідувати вистави в масках.
Цьогоріч фестиваль, на жаль, не матиме такого розмаху, як зазвичай. Участь у 22-й «Мельпомені Таврії» візьмуть лише 11 театрів із Миколаєва, Одеси, Харкова, Маріуполя, Києва, ну й, звісно ж, Херсона. І знову не обійшлося без втручання коронавірусу. Адже спочатку до нашого міста мали завітати 12 театрів, однак у останній момент із фестивалю знявся київський театр «Золоті ворота», тому що через випадок COVID-19 у колективі актори знаходяться на самоізоляції.
Традиційно фестиваль відкриватиме святковий парад. Та цього разу він не пройде вулицями міста, а відбудеться на воді. В ньому візьмуть участь судна, які наразі є в Херсоні. В рамках фестивалю працюватиме й літературно-музична сцена, де відбуватимуться презентації книг, читання п’єс, виступи музикантів і театральні майстер-класи. Завершиться цьогорічна «Мельпомена Таврії» театральним капусником, сценарій якого пишуть відомі українські письменники брати Капранови разом із головним режисером театру імені Куліша Сергієм Павлюком.
«Гривна»