У Херсоні на площі Свободи повісили опудало Путіна

3 года назад 0

26 лютого 2020 року, під час мітингу до Дня кримського спротиву російській окупації, на площі Свободи Херсона повісили опудало президента країни-агресора Володимира Путіна. Ініціаторами такого флешмобу виступили представники Херсонського обласного осередку Національного корпусу та Херсонської народної «Самооборони».

До мітингу долучилися декілька десятків громадян, серед них переселенці-кримчани, представники кримськотатарської спільноти, активісти громадських організацій, місцеві жителі.

Микита Тютюнник, представник обласного осередку Національного корпусу:

«Ми вирішили нагадати, що Крим – це Україна. Наша країна є цілісною та соборною. А Путіну нагадали, де його місце у нашій країні. І, якщо раптом він вирішить прийти до нас у Херсон, то його чекає тільки така доля».

Під час мітингу також спалили символічну матрьошку, пофарбовану у кольори прапору Росії.

До громадян звернувся голова Херсонського міського меджлісу кримськотатарського народу Ібрагім Сулейманов.

Ібрагім Сулейманов:

«Минуло вже сім років з того моменту, як на багатотисячному мітингу проукраїнські активісти намагалися зберегти територіальну цілісність України. Це занадто великий час для того, щоб держава нарешті почала робити кроки, які дійсно могли б повернути цю територію».

Ібрагім Сулейманов також зауважив, що сьогодні під час сесії Херсонської міської ради депутати прийняли офіційне звернення до президента України Володимира Зеленського, у якому висловлена позиція депутатського корпусу щодо питань деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та реалізації заходів щодо повного відновлення територіальної цілісності України, її суверенітету.

Учасники мітингу також вшанували пам’ять Павла Гавриша – херсонського громадського діяча, який нещодавно пішов з життя і який завжди підтримував рух за звільнення Криму і допомагав кримчанам.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року , у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. Тоді біля будівлі кримського парламенту з ініціативи Меджлісу зібралося близько 12 тис. кримських татар.  В результаті сутичок під будівлею Верховної Ради Криму, двоє людей загинули й декілька десятків зазнали поранень.