У Херсоні нагородили переможців премії New Level RAY PRIZE

3 года назад 0

  28 жовтня відбулось нагородження переможців премії New Level RAY PRIZE у херсонському арт-просторі Freedom. Серед визначених раніше 10 номінантів назвали кращих митців. 
 
Засновник першої персональної премії у Херсоні Михайло Рай, який сам є фотохудожником, розповів – ідея виникла для того, щоб сприяти розвитку мистецтва у місті:
 
"Серед переможців будуть автори, які привернули увагу тим, що вони чітко бачать, до чого прагнуть. Були заявки, у яких чітко це було прописано. Були і люди, які близькі до мене за своєю філософією, за напрямом творчості, були і ті, хто вразив своєю майстерністю".  Кращих серед 44 митців, які подали свої роботи на цей конкурс, обирав сам Михайло Рай, — розповіла адміністраторка премії Олена Афанасьєва: 
 
"Ми лише адміністрували і допомагали. Нам було дуже важливо, щоб це був його вибір, у жодному разі не впливали. Було завдання трохи підштовхнути митців до того, щоб думати, як можна розвиватися, як можна ставати більш відомим. Тому це New Level RAY PRIZE. Це премія, щоб підтримати проєкти, які допоможуть вийти на наступний рівень"

До фіналу дійшли 10 кращих митців, 7 з них вручили сертифікати фіналістів. Надія Петровська раніше професійно займалася пауерліфтингом. Потім з’явилося хобі – почала робити сніжні кулі. Говорить, саме цей конкурс кардинально змінив її життя:
 
"За цей рік відбулося дуже багато. Мої роботи стали відомими в інтернеті. Моя робота зараз – це вже кулі. Багато над ними працюю і отримую задоволення".  

Переможцями премії стали Олександр Танасюк, Костянтин Терещенко – вони розділили 2 і 3 місця. Головну премію отримав фотохудожник Михайло Кльокта, який подав проєкт персональної виставки.
 
"Я зробив серію фотографій зимових, я зиму представив як ніч. У мене пори року як частини дня. Думка представити рік у вигляді доби. Зима — це ніч. Майже рік тому, я почав серію нічних фото, у яких я спробував розкрити конфлікт світла і тіні. Світло у пітьми як символ надії, внутрішнього вогню", — розповів Михайло Кльокта.
 
Призовий фонд премії – 1 тисяча доларів, це особисті гроші її засновника Михайла Рая. Їх розподілили між трьома переможцями.

UA:Херсон