У Херсоні оголошена театральна мобілізація

3 года назад 0

А все тому, що з 3 вересня та протягом 9 днів наше південне місто вже у 23-ій раз перетворилось на театральну столицю країни – у Херсоні вирує, переливається мистецькими барвами фестиваль «Мельпомена Таврії».
І хоч щороку його президент і натхненник Олександр Книга обіцяє, що наступний фестиваль буде скромнішим за попередній, — це не справджується. На радість усім поціновувачам театрального мистецтва.
Навіть минулого року, який минув під знаком карантину, «Мельпомена Таврії» все одно на кілька днів зібрала друзів просто неба.
Цьогоріч карантин не такий суворий, тому насолоджуватись мистецтвом ми будемо трохи масштабніше. Сорок подій на різноманітних майданчиках, гості з 7 країн, обмін творчістю та ідеями. І все це під егідою «Мельпомени»!

Однією з головних родзинок фестивалю була карнавальна хода центральним проспектом Херсона. Минулого року вона теж відбулась, проте дещо видозмінено – у вигляді яскравої регати.
У 2021 році хода повернулась на вулицю і подовжила свій маршрут! З площі Свободи до набережної крокували іноземні гості фестивалю, курсанти морської академії, творчі колективи міста, велосипедисти, спортсмени.
Яскрава карнавальна хода переросла у вечірній концерт. Ось так яскраво стартував один із найвідоміших (без перебільшення) театральних фестивалів країни!
Тож, слідкуйте за афішами, обирайте виставу до душі та вперед – на зустріч із мистецтвом!
Сергій ГЕОРГІЄВ