У Херсоні презентували вишиваний оберіг області

3 года назад 0

До 30-ої річниці Незалежності України Херсонський обласний Центр народної творчості ініціював мистецьку акцію “Заквітчаймо Україну рушниками!”
Концепція акції – створення єдиної вишиваної композиції, яка буде передавати неповторний національний колорит і буде щедро заквітчана усіма барвами українського Півдня.
Композиція складається з 48 рушників з територіальних громад області. І центрального рушника Херсонського обласного Центру народної творчості, який виготовили відомі майстри-вишивальники Людмила та Ігор Сидоренки.
У малюнках рушників з громад Херсонщини використані переважно рослинні орнаменти, притаманні нашому регіону: кетяги калини та грона виноградуу, дубове листя та степові квіти.
Є в композиції і рушник Херсонської міської територіальної громади. На ньому вишиті півники – дуже популярний орнамент у нашому регіоні. Півники були оберегами від ворогів та темних сил. Також їх вишивали на рушнику для хліба, що дуже символічно для нашого щедрого хліборобного краю.
Спільними зусиллями майстри створили своєрідний вишиваний оберіг області та подарунок Україні до Дня Незалежності. lenazinovik