У Херсоні розквітло "дерево щастя"

4 года назад 0

Якщо не знаєте, де саме шукати щастя? Просто знайдіть дерево липи! Саме воно здавна вважається деревом доброти, жіночності та щастя.
Хоч у наукових виданнях пишуть, що липа цвіте наприкінці червня — початку липня (бо навіть місяць так називається), але цьогоріч заливати духмяним ароматом вулиці Херсона ця рослина почала ще на початку першого місяця літа.
Липа живе дуже довго: у середньому до 300—400 років, а окремі особини доживають до 1 200 років! Це дерево — один з кращих медоносів. З одного гектара липового лісу виходить до 1500 кг меду.
Липовий цвіт, який має лікувальні властивості, входить до складу багатьох лікарських зборів. Чай з липи впродовж століть цінували за його потенційні заспокійливі властивості. Його використовують в народній медицині різні культури, щоб знизити високий кров’яний тиск, зменшити тривожність, і заспокоїти травлення.
До речі, кажуть, що квітки липи ефективні також для схуднення, якщо зайва вага пов'язана з набряком і застоєм рідини. Як сильний сечогінний засіб, липа виведе всю зайву рідину, а значить, об’єми тіла зменшаться.
Квітки липи вважаються незамінним засобом для догляду за сухою шкірою обличчя. Прохолодний настій можна використовувати для вмивання, він добре освіжить і збадьорить суху шкіру, допоможе запобігти появі ранніх зморшок та омолодить обличчя.
Але варто пам’ятати, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Тому перед вживанням краще проконсультуватись з лікарем.
А поки встигніть намилуватись жовтими маленькими квіточками та надихатись тонким, ніжним солодкуватим ароматом. Бо цвіте липа 10-15 днів.
Олена ПІМЕНОВА Фото автора