У херсонських вишах повертають "дистанційку"

3 года назад 0

На «змішаний» освітній процес перейшов Херсонський національний технічний університет.
Лекції тут читають дистанційно, а семінари та лабораторні роботи студенти відвідують «вживу». Обмеження впроваджені через той же коронавірус, каже ректор ХНТУ, професор Юрій Бардачов.
Наразі у виші захворіла старший науковий співробітник і доктор наук, також працівник мобілізаційного сектору, а також лаборант. З цих трьох двоє із студентами не контактували, у них були окремі приміщення, тож ізолювати їх колег через це не доведеться. А от лаборант кафедри економіки промисловості із студентами контактувала, тож для них і ввели профілактичні заходи.
Втім, в усіх хворих недуга протікає в легкій формі, тож шпиталізації їм не знадобилася. Серед студентів раніше також виявили одного зараженого на COVID-19, але він уже одужав, доповнює Юрій Бардачов.
Треба зазначити, що на «дистанційку» терміном на два тижні також переходить і Херсонський державний аграрно-економічний університет. Коронавірус дістався й Херсонського державного університету, що й не дивно – кількість заражених у нас збільшується вже не на кілька чоловік щодоби, а на сотню-півтори.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ Новий день