У Новій Каховці на одну вакансію сімнадцять безробітних

4 года назад 0

З початку року кількість безробітних у Новій Каховці зросла вдвічі.
Кількість безробітних на обліку Новокаховської міської філії Херсонського обласного центру зайнятості складає 1200 осіб. За інформацією директора філії Надії Котляр , це вдвічі більше порівняно з початком 2020 року.
Відчутно зросло і навантаження на одну вакансію. Роботодавці Новокаховської ОТГ пропонують наразі 70 вакансій, їх кількість зменшилась не набагато, але з огляду на збільшення претендентів виходить 1 місце на 17 безробітних.
Зарплати здебільшого пропонують мінімальні, окрім аграрного сектора, де є вакансії із платнею у 20 тис. грн. Зменшилась потреба у сезонній робочій силі. Наприклад, за прогнозами, зробленими у лютому, роботодавці Новокаховської громади, що використовують сезонну працю, потребували б 230 робітників. А фактична потреба зараз втричі менша.
Зараз ведемо активну роботу із надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину: роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва для виплати допомоги працівникам, які частково втратили заробіток через скорочення робочого часу, і фізособам-підприємцям, які є застрахованими особами.
На ранок 23 червня роботодавців та ФОПів, котрі звернулись для отримання допомоги до Новокаховської міської філії Херсонського обласного центру зайнятості, нараховувалось 380, і їх кількість продовжує зростати , – повідомила Надія Котляр.
Поліна ГЕНЕРАЛЬЧУК Новий день