У Новій Каховці пройдуть дні українського кіно

4 года назад 0

  Гостем показів стане кінорежисер Ярослав Лодигін.

На дні українського кіно всіх кіноманів запрошують представники новокаховської Агенції регіонального розвитку. Вони пройдуть у Літньому кінотеатрі з 10 по 12 вересня.

Як розповів менеджер агенції Олексій Масюткін, загалом глядачі побачать 3 фільми. 10 вересня запланований показ відреставрованого шедевру Олександра Довженка «Земля» 1930 року з музичним супроводом українського гурту «ДахаБраха». 

11 вересня глядачі побачать найгучніший дебют останніх років «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча. В головних ролях цієї трагікомедії знялись справжні зірки сучасного українського кіно Ірма Вітовська-Ванца і Андрій Лідаговський.

А 12 вересня за участі режисера Ярослава Лодигіна відбудеться презентація його фільму «Дике поле» за одним із найвідоміших романів Сергія Жадана «Ворошиловград». Після показу на глядачів чекає обговорення фільму з режисером.

— Ще торік ми вирішили відновити кінопокази в Літньому кінотеатрі. Але через брак часу були змушені відкласти цю ідею. На жаль, карантин вплинув на покази, і ми змогли їх розпочати лише 17 липня. Його відвідали 200 глядачів. А всього ми вже провели 7 кінопоказів, кожен із яких був безоплатним для всіх бажаючих, — розповів директор Агенції регіонального розвитку В’ячеслав Костенюк (на фото).

Спочатку протягом вересня планували організувати ще 4 кінопокази. Проте згодом в агенції вирішили доповнити програму кількома українськими фільмами. 

Вхід на всі покази – вільний.

Олег БАТУРІН, Новий день
Фото Анатолія ЄВАНКОВА.