У Новокаховській школі вивчають віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті

6 лет назад 0

У Новокаховській школі №3 провели тиждень безпечного інтернету  під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою», який мав на меті поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах, в 2018 році він припав на 6 лютого.  Тому цього тижня в нашій школі було проведено цілий ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Молодші школярі, учні 1-4 класів, переглядали мультфільми, а після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. Учні 11-го класу, під керівництвом Світлани Веренич, завітали до початківців з інформ-дайджестом «Будь у небезпеці он-лайн».

Учні 6-х класів на уроках інформатики поділилися власними презентаціями на тему: «Інтернет – користь чи прихована небезпека» з метою ознайомлення з правилами поведінки в Інтернеті. Охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Зацікавлено приймали участь у веб-квесті «Безпечний Інтернет» учні середньої ланки, завдання якого виконувалися он-лайн та містилися на сервісі Blogger (автор веб-квесту Галіна Фірсова). Після закінчення гри учасники визначили негативний вплив мережі на підростаюче покоління.

Протягом тижня проведено години спілкування, на шкільній плазмі висвітлено корисну та цікаву інформацію щодо безпечного використання сайтів для підлітків, в шкільній бібліотеці організовано виставку «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Адміністрація школи дякує кожному, хто організовував та брав участь у проведені тематичного тижня.

Фото: Новая Каховка Online