У райони Херсонщині виїжджають лікарі-онкологи

7 лет назад 0

На Херсонщині триває обласна програма "Наближення якісної діагностики до населення області".  У травні лікарі онкологи працювали у Верхньорогачицькому та Іванівському районах Херсонської області.

За перший тиждень роботи в Іванівському районі  хірург-мамолог, онкогінеколог та онкоуролог проконсультировали 1175 пацієнтів, понад 900 жителів району здали кров на онкомаркеры,  взяли більше 300 тестів.

У червні медики Херсонського обласного онкологічного диспансеру побували у Великоолександрівському районі. Фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру вели прийом на базі Великоолекандрівської центральної районної лікарні, також були організовані виїзди бригади до Калінінської та Борозенської амбулаторій сімейної  медицини.

Медичні працівники Великоолександрівської лікарні напередодні візиту онкологів провели анкетування серед населення району та відібрали для огляду осіб із груп ризику. Всього було опитано більше 3000 осіб.

Спеціалісти з онкозахворювань за тиждень оглянули та проконсультували 915 жителів Великоолександрівського району. Більше 700 жителів району здали кров на онкомаркери, 342 жінкам виконані цитологічні мазки. Лікарі онкодиспансеру  виявили  34 випадки захворювання на рак.  Сьогодні частина хворих вже отримує лікування у Херсонському обласному онкологічному диспансері. Своєчасне виявлення хвороби  може врятувати вам життя Також 24 жителі Великоолександрівського району, що раніше хворіли на рак, пройшли плановий огляд на базі районної лікарні та не мають необхідності їхати на огляд до Херсону.

Фахівці онкодиспансеру працювали не тільки з пацієнтами, а і з колегами. Навчальна робота включала тренінги із виконання експрес-тестів у клініко-діагностичній лабораторії та серію лекцій щодо ранньої діагностики злоякісних новоутворень.

У липні спеціалісти онкодиспансеру працювали у Горностаївській центральної районної лікарні. Програма виїзної онкологічної допомоги розрахована на виявлення 12 видів раку і крім оглядів фахівців, включає швидкі та надійні онкотести. Такі виїзди планується зробити у всі  районів області.