У школах Херсонщини впроваджується нове меню для дітей

4 года назад 0

Питання щодо належних умов організації харчування дітей, учнів, вихованців з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти, вимог санітарного законодавства для заходів освіти, здійснення заходів державного контролю з питань дотримання законодавства закладами освіти знаходиться на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У середині січня на сайті Нової української школи з’явилося повідомлення про затвердження нового рецептурного збірника для шкільних їдалень, куди потрапили 110 нових перевірених та ухвалених офіційно в грудні 2018 року висновком державної санітарно-епідеміологічної експертизи Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів рецептів, розроблених переможцем шоу «Майстер шеф-5», реформатором шкільного харчування Євгеном Клопотенком. А за місяць рецептурний збірник для шкільних їдалень став доступний до завантаження і кухарі змогли ним користуватися.

До початку нового навчального 2020/2021 року районними, міжрайонними та міськими управліннями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області погоджено перспективні меню харчування учнів 358 закладів середньої освіти Херсонської області.

У 111 школах області впроваджено у меню по декілька страв (за вподобанням) із збірника Євгена Клопотенка й учні харчуються за оновленим меню. Слід відмітити, що флагманами у впровадженні нових підходів до організації здорового і якісного харчування дітей в загальноосвітніх закладах є власники (засновники) закладів освіти Високопільського, Верхньорогачицького, Великолепетиського, Нижньосірогозького, Горностаївського районів, частині закладів Олешківського, Скадовського району, міста Нова Каховка.

Робота щодо покращення стану харчування учнів загальноосвітніх закладів області триває.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області