Українцям обіцяють, що «мінімалка» зросте до 5000 гривень

7 лет назад 0

Міністр соціальної політики Павло Розенко анонсував можливий ріст мінімальної заробітної плати до 5 000 гривень. Про це пише "Твоє місто"

Відповідну заяву він зробив у інтерв’ю виданню «Обозреватель». За словами міністра, приватний бізнес охоче відгукнувся на збільшення мінімальної зарплатні. Після росту «мінімалки» в Україні не закрите жодне велике підприємство, жодне легальне і серйозне підприємство не оголосило про скорочення свого персоналу. Сьогодні в центрах зайнятості стоїть на обліку приблизно на 60 тисяч безробітних менше, ніж в лютому 2016 року.

Також міністр додав, що уряд міг підняти мінімальну платню до 5 тисяч гривень, але зрештою вирішив впроваджувати зміни поступово, аби не дестабілізувати ринок.

«Безумовно, я хотів би, щоб уже зараз або з липня, або з наступного півріччя мінімальна заробітна плата була 5 000 гривень. Більше того, скажу, що були розрахунки. І експерти, і керівник, зокрема, Державної фіскальної служби Роман Насіров, робили відповідні розрахунки, що можна було впроваджувати мінімальну заробітну плату в 5 000 грн вже зараз, з 1-го січня робити мінімальну заробітну плату не 3200, а 5 000 гривень. Але ми вирішили все-таки перейти на поступовість цього процесу», – заявив він.

За його словами, щонайближче у квітні уряд розгляне вплив збільшення мінімальної зарплатні на економіку та зможе сказати, коли і якими темпами буде в подальшому збільшуватися розмір мінімальної заробітної плати.